Onze leerlingen krijgen het vak WWW.
Wereld → maatschappelijke thema’s en engagement
Wijsheid → informatie verzamelen en bewerken, reflecteren, welzijn en economisch bewustzijn
Waarden → ethiek, religie, identiteit en artistieke vorming
WWW → ICT
Tijdens één lesuur per week, wordt er met opdrachten gekeken hoe de leerlingen kunnen meedraaien in de maatschappij en hoe ze écht een wereldburger kunnen worden met alle nodige kennis en vaardigheden.
Vertalen? Traduire? Translate? Tercüme etmek? Traducir? Tłumaczyć? يترجم
DOELEN
In dit vak komen verschillende leerplannen aan bod (Gemeenschappelijk Funderend Leerplan, Gemeenschappelijk Leerplan ICT, Leerplan Mens en Samenleving,, Leerplan Artistieke Vorming). De doelen uit deze leerplannen worden ook geëvalueerd.
Bij de opdrachten in het WWW-uur krijgen de leerlingen reflectievragen om over hun eigen handelen na te denken. Daarnaast gebruikt de leerkracht een geslaagd-/niet-geslaagd-systeem om na te gaan of de leerlingen de opdrachten goed uitgevoerd hebben of zich extra moeten inzetten.
Het materiaal en de opdrachten van het vak worden door de WWW-coördinatoren van elke graad en aangeboden door de titularis. De opdrachten worden gedeeld in Google Classroom op de laptop. Daarbij wordt ook materiaal gebruikt van de digitale tool FTRPRF.
LEERLINGCONTACT
Tijdens de examenperiode gaat de titularis met de leerling in gesprek op het leerlingcontact. Dit leerlingcontact bestaat uit twee delen.
Enerzijds vraagt de titularis aan de leerling hoe de voorbije periode en de examens verlopen zijn, hoe het gaat op school en daarbuiten, of er bezorgdheden zijn etc.
Anderzijds is het leerlingcontact ook het moment waarop er wordt teruggekeken naar de doelen die aan bod kwamen tijdens de afgelopen periode. De leerling bereidt dit moment voor. Tijdens het reflectiegesprek wordt gekeken naar wat al goed verliep en wat nog extra aandacht nodig heeft. In de 3de graad volgt er ook nog een korte uitleg/reflectie over de examenopdracht.
Wij geloven erin dat dit vak onze leerlingen versterkt om als geëngageerde wereldburgers in het leven te staan. Dat sluit aan bij de missie en visie van onze school. Wij hopen dat u als ouders evenveel waarde hecht aan dit vak als wij doen en erover in gesprek gaat met uw kind.
Heeft u vragen over dit vak? Aarzel dan zeker niet om ze aan de titularis te stellen!