LogoZavo 4 kl

Volgende activiteiten

Geen evenementen

Zavootje

Meer lezen over ZAVO?

Het recentste zavootje

Alle zavootjes.

PR-verantwoordelijke

Voor meer informatie kan u contact opnemen met

Peggy Styfhals

peggy.styfhals@zavo.be

0p vrijdag 17 maart 2017 organiseren we de infoavond voor onze laatstejaars over hun verdere studiekeuze in samenwerking met oud-leerlingen afgestudeerd van ZAVO!

Deze zal plaatsvinden in de refter van de Hoogstraat 3 van 19.30 tot 21.30.

We zien deze infoavond als een mengeling van praatcafé en mini-info beurs per studierichting. Een vijftigtal oud-leerlingen zullen komen praten over hun ervaringen. Zij kunnen uitleg geven over bijna dertig verschillende studierichtingen.

We richten de refter zo in dat de laatstejaars kunnen gaan 'shoppen' tussen alle aangeboden studierichtingen. Ze kunnen daar enkele cursussen inkijken, praten over alle obstakels die je in je hogere studies moet overwinnen, over op kot gaan...

Wij kijken er al vast naar uit!

De aanslagen van 22 maart hebben ons allemaal hard getroffen. Sommige leerlingen waren aanwezig op de luchthaven tijdens de aanslagen of zijn sterk verbonden met de gebeurtenissen doordat familie of vrienden aanwezig waren op de luchthaven in Zaventem of op de metro in Maalbeek op het moment van de explosies.

Lees meer...

Bij de start van het komende schooljaar, op 1 september 2016, nemen we ons gloednieuw Centrum Wetenschap en Techniek in gebruik. Ook qua studieaanbod zetten we de nieuwe start glans bij: in de tweede graad starten we met Mechanische Technieken, in de derde graad met Chemie. Voor beide richtingen kan je nu ook inschrijven.

 

Timelapse van de bouw van het nieuwe Centrum voor Wetenschap en Techniek

Vandaag startte de schooldag op beide campussen met een minuut stilte. In de inkomhal van de Hoogstraat en beneden aan de traphal van de B-blok in de Groenstraat was er plaats voorzien voor iedereen om een bloem  of boodschap uit respect en sympathie voor de slachtoffers van afgelopen dinsdag achter te laten. Ook tijdens het klasuurtje was er tijd en ruimte voorzien om hier bij stil te staan.

20160325 081503 IMG 0251 IMG 0252

Vandaag 18 februari organiseert Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant de tweede editie van de Kijkstagedag. Met dit initiatief laat de werkgeversorganisatie een 70-tal leerlingen uit het zesde jaar ASO kennismaken met het bedrijfsleven via een meeloop-, snuffel- of kijkstage. De Kijkstagedag kwam er op initiatief van de bedrijven zelf, via de regiowerking in Zaventem en Diegem en sluit zo ook aan bij de doelstellingen van minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Lees meer...

Op dinsdag 26 januari vond op ZAVO de officiële start van de Te Gek!?-schoolcampagne plaats. Het project Te Gek!? probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te maken, want ondanks het feit dat één op vier mensen in België ermee te maken krijgt, wordt over ernstige geestelijke gezondheidsproblemen amper gepraat. Heel wat bekende Vlamingen dragen hun steentje om het project te doen slagen, en daarom wordt de start van de campagne een bijzonder moment.

Toptalent Selah Sue bracht haar hoopvol verhaal in de klas 3STWb (Sociaal-Technische Wetenschappen). Toen zij 14 jaar was, zat ze zelf op de schoolbanken, was depressief en voelde zich absoluut niet goed in haar vel. Ze dacht dat ze er alleen voor stond. Inmiddels heeft ze bijzonder veel bereikt, maar is ze die donkere periode niet vergeten. Ze zet dan ook vol enthousiasme haar muzikale schouders onder dit project.

Ook Ish Ait Hamou, ondermeer gekend als jurylid bij ‘So You Think You Can Dance’ op VTM, steunt dit project: de eerste Te Gek!?-novelle werd door hem geschreven en wordt ook in deze startweek uitgebracht. Samen met Guy Swinnen (frontman van The Scabs), die peter is van Te Gek!?, jeudgpsychiater Peter Adriaenssens en minister van onderwijs Hilde Crevits gaven Ish en Selah Sue op ZAVO onder ruime mediabelangstelling de start van de Te Gek!?-schoolcampagne te ZAVO.

Een overzicht van de verschenen artikels en reportages vind je hieronder.

 

Televisie

VTM-nieuws

http://nieuws.vtm.be/binnenland/176002-te-gek-doet-tieners-praten-over-problemen

VRT

http://deredactie.be/permalink/2.42682?video=1.2556447

Ketnet (Karrewiet)

http://www.ketnet.be/karrewiet/26-januari-2016-te-gek-van-start

RingTV

http://www.ringtv.be/nieuws/te-gek-en-selah-sue-starten-scholenproject-rond-jeugddepressie-zaventem

 

Radio

Radio1 (geluidsfragment)

http://www.radio1.be/programmas/de-ochtend/te-gek-lanceert-schoolproject.

Radio2 Vlaams Brabant (Geluidsfragment)

http://outpost.vrt.be/privemp3/tegek_260116121637.html

Radio2 Vlaams Brabant (Facebookvideo)

https://www.facebook.com/radio2vlaamsbrabant/videos/1034029589951295/

 

Kranten

Het Laatste Nieuws

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-zaventem/selah-sue-helpt-depressie-bestrijden-a2597590/

De Standaard

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160126_02090572

 

Op dinsdag 26 januari 2016 wordt de nieuwe TE Gek!?-schoolcampagne gelanceerd op ZAVO Campus Hoogstraat.

 

De Te Gek!?-schoolcampagne

Op dinsdag 26 januari vindt op ZAVO de officiële start van de Te Gek!?-schoolcampagne plaats. Het project Te Gek!? probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te maken, want ondanks het feit dat één op vier mensen in België ermee te maken krijgt, wordt over ernstige geestelijke gezondheidsproblemen amper gepraat. Heel wat bekende Vlamingen dragen hun steentje om het project te doen slagen, en daarom wordt de start van de campagne een bijzonder moment.

Lees meer...

Standaardboek Verhuur verandert in januari 2016 van naam naar Studieshop.be. Dit is het gevolg van een reorganisatie waarbij Standaard Boekhandel voortaan geen deel meer zal uitmaken van Standaardboek Verhuur. Alle activiteiten worden verdergezet door haar partner VDB.

Lees meer...

Volgend schooljaar gaan we voor een frisse start in ons eerste jaar. We hebben een aantal aanpassingen gedaan in de opties (keuzegedeeltes) die de leerlingen in het eerste leerjaar A kunnen kiezen. Belangrijk is hier dat in een eerste leerjaar A de basis steeds dezelfde is (28 lesuren gelijk; meestal zelfs 30 lesuren).

Lees meer...